Urvalsprocess


När vi har fått bekräftat att tiken är dräktig så tar vi kontakt med er som vi vill erbjuda en valp via mail. Då vi ofta får in väldigt många intresseanmälningar så är det flera av er som inte kommer få något erbjudande om valp, även om alla förutsättningar är rätt. Hoppas att ni har förståelse för detta.

De vi kontaktar via mail och som är fortsatt intresserade kommer vi att höra av oss till på telefon. Detta för att ge både er och oss en möjlighet att lära känna varandra. Om allt känns bra både för oss och er efter detta samtal kommer ni bli erbjuden en köplats till valpkullen.

Till våra valpkullar erbjuder vi totalt 5 köplatser. Köplatserna avser antalet valpar som föds, inte turordning till att välja valp. Föds det tex bara 4 valpar så är det köplats 1, 2, 3 samt 4 som kommer erbjudas valp. Föds det fler än 5 valpar så kommer vi kontakta fler på intresselistan.

Först när valparna är födda och ni har blivit erbjuden en valp har ni möjlighet att tinga en valp mot en depositionsavgift på 5 000 kr. Denna är inte återbetalningsbar och syftar till att ge både er som köpare och oss som uppfödare en trygghet i att valpen har ett hem att flytta till när den är 8 veckor.

Vi lyssnar på era önskemål gällande hundens kön i den mån det är möjligt. En av de absolut viktigaste delarna för oss som uppfödare är att matcha era önskningar med de egenskaper och den personlighet valparna visar.

Vid cirka 6-7 veckors ålder genomför vi valptester. Dessa tester tillsammans med det vi sett hos valparna under deras första tid hos oss bidrar sedan till vilken valp ni kommer erbjudas. Testerna genomförs av en utbildad representant från Svenska Labradoodleklubben. 


Nästa steg: